ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΞΥΔΙΟΥ
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να παραχθεί το Βαλσαμικό Ξύδι από την Modena Π.Γ.Ε και καθορίζεται από τις αυστηρές Προδιαγραφές Παραγωγής.
Το ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ πρέπει να παράγεται αποκλειστικά στα κελάρια ξυδιού των επαρχιών Modena και Reggio Emilia, χρησιμοποιώντας γλεύκους σταφυλιών που προέρχονται από τις 7 πιο καλλιεργούμενες ποικιλίες σταφυλιών στην Emilia Romagna – Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana και Montuni – που εγγυώνται τέλεια οξύτητα και επίπεδα ζάχαρης. Σε αυτά τα γλεύκη προστίθεται ξύδι κρασιού και ένα ποσοστό ξυδιού κρασιού ωρίμανσης τουλάχιστον 10 ετών. Το Βαλσαμικό Ξύδι από την Modena Π.Γ.Ε ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια στα κελάρια ξυδιού, σε ένα περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και αερισμού.
Το δικό μας Aceto Balsamico di Modena P.G.I. παράγεται στο κελάρι ξυδιού μας στην Vignola, στους πρόποδες των λόφων της Μodena, χρησιμοποιώντας γλεύκο σταφυλιών, χρόνο ωρίμανσης και ελάχιστη πυκνότητα, τα οποία υπερβαίνουν εκείνα που ορίζονται από τις προδιαγραφές. Είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας μας, της δεξιοτεχνίας, της αυστηρής επιλογής των πρώτων υλών και της αγάπης για τη δουλειά μας και για την ποιότητα.
Το Aceto Balsamico di Modena P.G.I. είναι το αποτέλεσμα της αργής ωρίμανσης ξυδιού υψηλής ποιότητας και των μαγειρεμένων και συμπυκνωμένων γλεύκων σταφυλιών. Το εξαιρετικό μας Aceto Balsamico di Modena P.G.I. ωριμάζει σε βαρέλια φτιαγμένα από τρία διαφορετικά ξύλα, το καθένα δίνει στο ξύδι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: βελανιδιά με ήπιο άρωμα βανίλιας, κάστανο με την αρωματική ανθεκτικότητα της τανίνης και του κερασιού με το γλυκό άρωμα φρούτων. Τα βαρέλια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου στο κελάρι ξυδιού για να επωφεληθούν πλήρως από τις εποχιακές καιρικές συνθήκες. Η θερμότητα ευνοεί τη ζύμωση και τη συγκέντρωση, ενώ το κρύο ευνοεί την καθίζηση.
Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα Βαλσαμικού Ξυδιού ΡΟΝΤΙ από τη Μodena Π.Γ.Ε.
ACETO BALSAMICO DI MODENA P.G.I.
ΓΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Ποτέ δεν διακινδυνεύουμε την ποιότητα, γι΄ αυτό στηριζόμαστε σε προμηθευτές με τους οποίους έχουμε δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης.
ΞΥΔΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Χρησιμοποιούμε μόνο εξαιρετικό ξύδι Κρασιού ΡΟΝΤΙ, το οποίο παράγεται σε 4 εργοστάσια μας στο Piedmont, Emilia-Romagna, Veneto and Lazio.
Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Συγκεντρώνουμε συμπυκνωμένα και μαγειρεμένα γλεύκη σταφυλιων και ξύδι κρασιού σύμφωνα με τις διαφορετικές συνταγές του Aceto Balsamico di Modena P.G.I., από τα πιο φρέσκα και πιο αρωματικά έως τα πιο ώριμα και ολοκληρωμένα.
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Η εμπειρία μας και οι προδιαγραφές παραγωγής μας, οι οποίες είναι πιο αυστηρές από αυτές της Οργανισμού για την Προστασία του Aceto Balsamico di Modena P.G.I., ρυθμίζουν την ωρίμανση των ξυδιών μας, βαρέλια κατασκευασμένα από διαφορετικά ξύλα και για διαφορετικές περιόδους ανάλογα με τις συνταγές.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Τα προϊόντα μας έχουν διπλή εγγύηση ποιότητας. Το ένα από τις προδιαγραφές παραγωγής της Οργανισμού για την Προστασία του Aceto Balsamico di Modena P.G.I. και το άλλο από το Σύστημα Ποιότητας Ponti, ακόμη αυστηρότερο από το προηγούμενο και πιστοποιημένο από την SGS, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την ακεραιότητα.
ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ
Με πολύ φροντίδα γεμίζουμε,σφραγίζουμε και βάζουμε ετικέτες στα μπουκάλια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα για την αγορά στην οποία απευθυνόμαστε.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ PONTI
Με την εμπειρία εκείνων που κάνουν ξύδι για εννέα γενιές, η Ponti δημιούργησε ένα διαυγές και διαφανές εργαλείο για να υποδείξει σε κάθε ετικέτα τα χαρακτηριστικά για κάθε Βαλσαμικό ξύδι της που παράγει.
Το σύστημα, το οποίο εγγυάται η SGS, παγκόσμιος ηγέτης στις πιστοποιήσεις, σας επιτρέπει να επιλέξετε εύκολα και άμεσα το Aceto Balsamico di Modena P.G.I. PONTI που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε συνταγή.
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΞΥΛΙΝΑ ΒΑΡΕΛΙΑ
Ένα κρίσιμο βήμα στο οποίο το Aceto Balsamico di Modena P.G.I. είναι εμπλουτισμένο με διακριτικά αρώματα και γεύσεις. Επιτρέπουμε στα βαλσαμικά ξύδια μας να ωριμάσουν πολύ περισσότερο από τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται από τις Διαδικασές Παραγωγής του Aceto Balsamico di Modena P.G.I., Μόνο με αυτόν τον τρόπο γίνονται τα Ξύδια PONTI.
ΓΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ACETO BALSAMICO DI MODENA P.G.I
Τα χαρακτηριστικά του Aceto Balsamico di Modena P.G.I. αλλάζουν ανάλογα με την ποσότητα μαγειρεμένου ή συμπυκνωμένου γλεύκους σταφυλιών που χρησιμοποιείται. Στο δικό μας Βαλσαμικό Ξύδι απο την Μόντενα, το ελάχιστο ποσοστό γλεύκους είναι υψηλότερο από αυτό που καθορίζεται από τις προδιαγραφές.
ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ACETO BALSAMICO DI MODENA P.G.I
Ο βαθμός απαλότητας και η γεύση εξαρτώνται από την ποσότητα συμπυκνωμένου ή μαγειρεμένου γλεύκους στη συνταγή. Η συλλογή μας από Βαλσαμικά Ξύδια απο την Μόντενα περιλαμβάνει διαφορετικά επίπεδα πυκνότητας, όλα με ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από την ελάχιστη που απαιτείται από τις προδιαγραφές.
Τα προϊόντα μας