ΡΙΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Ρύζι Καρναρόλι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 ή 2 κουταλιές της σούπας Ponti Βαλσαμικό Ξύδι απο τη Μόντενα
1 κλαδάκι άνηθου
1 κλαδάκι φρέσκιας μέντας
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήστε το ζωμό να βράζει και διατηρήστε τον σε χαμηλή θερμοκρασία.
Λιώστε το μισό βούτυρο σε ξεχωριστό μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, 3 με 4 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί πλήρως.
Προσθέστε το ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας σε κάθε προσθήκη μέχρι να απορροφηθεί και συνεχίστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το μισό τυρί παρμεζάνα και 1 ή 2 κουταλιές της σούπας Βαλσαμικό Ξύδι της Μόντενα Ponti.
Ζεστένετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πασπαλίστε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα στο κάτω μέρος του τηγανιού και μαγειρέψτε το μέχρι να τραγανίσει για περίπου 2 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Σερβίρετε το ρύζι γαρνιρισμένο με μικρά κομμάτια της τραγανής παρμεζάνας, ένα κλαδάκι άνηθου, φύλλα μέντας και λίγες σταγόνες Ponti Βαλσαμικό Ξύδι απο τη Μόντενα .
Τα προϊόντα μας