ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ

ΥΛΙΚΑ

1.5 kg καθαρισμένο και βρασμένο χταπόδι
1 βάζο Γλυκόξινες ωμές Αγκινάρες Peperlizia
1 βάζο Λιαστές Ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας(κ.σ) Βαλσαμικό Ξύδι απο τη Μόντενα PONTI
4 κουταλιές της σούπας (κ.σ) μαγιονέζα
4 κλαδάκια φρέσκου λεμονοθύμαρου
2 κουταλιές της σούπας(κ.σ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Τοποθετήστε το βραστό χταπόδι σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα πλοκάμια από το σώμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε λίγο το λεμονοθύμαρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα πλοκάμια και σοτάρετε, προσθέστε τις αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες , αλάτι και πιπέρι για γεύση και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ψήστε για περίπου 4 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα με το Ponti Βαλσαμικό Ξύδι απο τη Μόντενα.
Σερβίρετε το χταπόδι ζεστό, γαρνιρισμένο με κλαδάκια λεμονοθύμαρου, τη μαγιονέζα και μερικές σταγόνες Ponti Βαλσαμικό Ξύδι απο τη Μόντενα.

Τα προϊόντα μας